DMVO / Verifikationssystemet

Verifikationssystemet

Verifikationssystemet består af to databaser, EMVS systemet, som er en europæisk database samt et nationalt system, DMVS, hvor verifikationen af pakningen foretages.

Systemet fungerer ved, at man i en fælles europæisk database, der administreres af organisationen EMVO, har oplysninger om alle pakninger, der skal sælges i Europa. Denne information får man ved, at producenterne og parallelimportørerne (MAH’ere) oploader informationerne til databasen. Dette er en betingelse for at kunne sælge sine produkter.  Der skal i hvert land ligeledes oprettes en national organisation, der skal drive den nationale database – i Danmark er det DMVO’en der skal varetage denne opgave. Den nationale database har til opgave at modtage information fra grossister og apoteker, om hvilke produkter der bliver distribueret i det enkelte land. Denne information sendes til den europæiske database.

>>Det er en betingelse for at kunne sælge sine produkter pr. 9. februar 2019, at produkt-informationerne er uploadet til databasen.<<

Samtidig med dette, sender den europæiske database, information til den nationale database, om hvorvidt produktet er solgt et andet sted i Europa. Denne information sender den nationale database videre til grossisten/apotekeren. Først når det er verificeret, at produktet ikke er solgt et andet sted, kan det udleveres.

Organisationen bag verifikationssystemet er som følger: