DMVO / NYT

NYT

Seneste nyt fra DMVO – opdateret 11. juli 2018

Medicinalvirksomheders forpligtelser i forbindelse med FMD

DMVO afholdt den 19. juni 2018 et arrangement om medicinalvirksomheders forpligtelser

Præsentationer fra mødet kan læses nedenfor.
Velkomst ved Martin Jordt Andersen, Forretningsdirektør, DLI MI
Introduktion til det nationale datalagringssystem for receptpligtige lægemidler ved Tina Hou Marer, Programdirektør, DMVO
Lægemiddelstyrelsens input til emnet ved Sanne Have, Specialkonsulent, Lægemiddelstyrelsen
Grossistens perspektiv ved Preben Nielsen, IT Direktør, Nomeco og Marianne Heger, Project Manager, Nomeco
Hvilke forpligtelser har de forskellige aktører ved Mikkel Møller Rasmussen, Chefkonsulent, Lif

Tirsdag d. 19. juni 2018 Kl. 14.00 – 16.30 afholder DMVO et gratis arrangement for virksomheder, der ønsker at kende de nye regler, som træder i kraft d. 9 februar 2019.

I kampen mod forfalsket medicin implementeres et nationalt datalagringssystem for receptpligtige lægemidler.

Få kendskab til følgende:

  • Hvilken betydning vil en opbygning af et nationalt datalagringssystem for receptpligtige lægemidler have for de danske medicinalvirksomheder? 
  • Hvilke forpligtelse har de forskellige aktører og hvordan håndteres de nye udfordringer?
  • Hvad er Lægemiddelstyrelsen strategi?
  • Hvordan finder virksomheder relevante oplysninger på nettet?
  • Hvad er grossistens perspektiv?

Se program

Tilmeld dig herAlle indehavere af en markedsføringstilladelse for produkter omfattet af FMD på det danske marked pr. 9 februar 2019, skal indgå en aftale med DMVO.

Er du indehaver af en markedsføringstilladelse og har du ikke tidl. været i kontakt med DMVO, bedes du sende en e-mail med dine kontaktoplysninger til info@dmvo.dk. Oplysninger skal bestå af navn, titel, telefon nr., mobil nr. og e-mail adresse for kontaktperson hos jer, samt tilsvarende oplysninger for person, som skal underskrive aftalen.

Efterflg. vil kontaktpersonen modtage en e-mail samt login information til vores kontraktsystem hvor jeres aftale vil være oprettet. Kontrakten udfyldes af jer med jeres data via kontraktsystemet, og når aftalen er klar fra jeres side sendes en e-mail med besked herom til info@dmvo.dk.

DMVO behandler og underskriver aftalen, og personen som skal underskrive aftalen fra jeres side modtager besked om at kontrakten er klar til jeres underskrift. Link til kontrakt sendes direkte til underskriver. Dette step kræver ikke adgang til kontraktsystemet for underskriver. Når aftalen er underskrevet af begge parter er aftalen på plads.

For ydeligere oplysninger venligst se Onboarding DMVO & EMVO.

DMVO behandler for nuværende alle modtagne MAH kontrakter via vores kontraktsystem. Alle kontrakter modtaget inden 15. marts vil blive håndteret så kontrakt er færdigbehandlet indenfor første wave fra DMVO`s side. Kontrakter modtaget udenfor kontraktsystem eller efter 15. marts kan vi ikke garantere vil blive færdigbehandlet inden 31. marts.

16.01.18
Henstilling til producenter og parallelimportører fra nu og frem til 9. februar 2019
Som producent/parallelimportør er det muligt at påbegynde serialisering af pakninger fra januar 2018 til det danske marked. Det anbefales i den forbindelse, at man uploader produktdata til EMVS systemet, snarest det danske verifikationssystem er tilgængeligt (forventeligt fra marts 2018). Er produkterne kommet på marked før det danske system er tilgængeligt, anbefales det, at man som producent/parallelimportør gemmer batches og uploader produktdata snarest DMVS er tilgængeligt.

Dette sikrer, at alle serialiserede pakninger på det danske marked med 2D stregkode findes i Verifkationssystemet, når det pr. 9. februar 2019 er fuldt operationelt.

16.01.18
MAH kontrakt
Den 1. december 2017 udsendte DMVO kontrakt til alle registerede MAH’er, producenter og parallelimportører. Kontrakten finder du her

Kontrakten indgås med DMVO via vores Contract Management System.  En step-by-step guide til brug af dette system, finder du den her

Har du ikke tidligere været i kontakt med DMVO og skal du indgå en aftale med os, så bedes du kontakte os på info@dmvo.dk, så sikrer vi bedst muligt at processen for indgåelse af kontrakt med os foregår så gnidningsløst som muligt.

16.01.18
Ændring i gebyr ved onboarding til EMVO
Som producent og parallelimportør skal man indgå en kontrakt med EMVO med henblik på upload af produkt data til det europæiske system. I den forbindelse har EMVO varslet nye priser for onboarding.
Ændringerne er beskrevet i brevet her fra EMVO

Vi gør samtidig opmærksom på, at juni 2018 er sidste frist for rettidig onboarding til EMVO. Brev fra EMVO om annoncering af dette, kan læses her

27.10.17
Ledig stilling hos DMVO

Stilling som kvalitetskonsulent med snarlig tiltrædelse. Se stillingsopslaget her.

27.10.17
Informationsmøde

Den 24. oktober afholdt DMVO informationsmøde for MAH’er, producenter og parallelimportører. Invitationen til mødet finder du her. Præsentationer fra mødet finder du her.

13.10.17
Fælles retningslinjer for overgangen fra lineær stregkode (EAN-13) til 2D Datamatrix

DMVO har i samarbejde med hele forsyningskæden udarbejdet fælles retningslinjer for overgangen fra lineær stregkode (EAN-13) til 2D Datamatrix. Der henstilles således til, at alle producenter og parallelimportører følger disse principper.

Retningslinjerne finder du her
Illustration for implementeringen af 2D datamatrix finder du her